четвер, 05 березня 2015 10:15

"Київенерго" збирається відключити світло в "Межигір'ї" за борги

"Київенерго" збирається відключити світло в "Межигір'ї" за борги
Фото: tsn.ua

ПАТ "Київенерго" має намір у березні 2015 року припинити електропостачання резиденції "Межигір'я" через значну заборгованість. Повідомлення про це опубліковане на сайті енергокомпанії.

Зазначається, що ТОВ "Танталіт", на балансі якого знаходиться резиденція, заборгувало за електроенергію 7,4 млн грн.

"Борги "Межигір'я" за електроенергію почали накопичуватись з лютого минулого року. Енергопостачальна компанія неодноразово зверталася до "Танталіту" з пропозиціями щодо врегулювання заборгованості шляхом реструктуризації", - йдеться у повідомленні.

У "Київенерго" повідомили, що про намір відключення світла проінформували листом прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

У компанії також зазначили, що направляли офіційні звернення до органів держвлади з проханням посприяти у вирішенні питання електропостачання комплексу.

"Наразі ситуація лишається неврегульованою, тоді як борг щомісяця взимку зростає в середньому на 1,4 мільйона гривень. Компанія не може допустити збільшення дебіторської заборгованості, ставлячи під загрозу електропостачання киян. Відключення боржників є не лише правом, але й прямим обов'язком енергокомпанії", - йдеться в повідомленні.

Також "Київенерго" має намір припинити у березні 2015 року безоплатне електропостачання комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" урочища "Межигір'я" до врегулювання договірних відносин".

Раніше "Київенерго" заявило про намір у березні цього року припинити електропостачання будівлі Київської обласної держадміністрації на площі Лесі Українки, 1, через 1,76 млн грн боргу.

Зараз ви читаєте новину «"Київенерго" збирається відключити світло в "Межигір'ї" за борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути