середа, 27 червня 2012 10:02

Київ отримає 2,5 мільярда з бюджету на погашення комунальних боргів

Київ отримає 2,5 мільярда з бюджету на погашення комунальних боргів
КМДА 2 млрд 232,8 млн грн перерахує ПАТ "Київенерго". Фото: prostir.museum

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів, Київ у 2012 році отримає з державного бюджету субвенцію у розмірі 2 млрд 515,4 млн грн на погашення заборгованості, що виникає через різницю у тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко, повідомила прес-служба КМДА.

За його словами, з цих коштів 2 млрд 232,8 млн грн буде перераховано ПАТ "Київенерго", 63,5 млн грн - ПАТ "Екостандарт" (Дарницька ТЕЦ), 39,6 млн грн іншим котельням міста, а 179,5 млн грн - ПАТ "АК "Київводоканал".

"На погашення заборгованості, яка виникає через різницю в тарифах з державного бюджету для всієї України виділено 4,5 мільярда гривень. Київ отримає більше половини цих коштів. Кабінет Міністрів відреагував на наш запит і прийняв обґрунтування у необхідності виділення саме такої суми. І це для нас велика перемога, адже дозволить зберегти тарифи на існуючому рівні і залишити їх одними з найнижчих в Україні і забезпечити стабільну роботу з надання комунальних послуг споживачам", - зазначив Крамаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вітіну тисячу" отримали понад 25 тисяч киян

Відповідно до зазначеної постанови підприємства провели розрахунки між фактичними витратами та зазначеними тарифами і подали до Київської міської територіальної комісії з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу. Комісія прийняла рішення про підтвердження витрат, які підлягають відшкодуванню.

Зараз ви читаєте новину «Київ отримає 2,5 мільярда з бюджету на погашення комунальних боргів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути