понеділок, 01 вересня 2014 19:19

До ліквідації банку "Форум" призвели дві причини - експерт

До ліквідації банку "Форум" призвели дві причини - експерт
Фото: finance.obozrevatel.com

Директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник вважає, що до ліквідації банку "Форум" привели дві причини.

"Перша і головна причина, по якій банк "Форум" зараз перебуває у такій ситуації - це стан, в якому банк перейшов від попереднього власника, німецького Комерцбанку, до нинішнього - Вадиму Новинському. Коммерцбанк приховував справжній стан речей, виходячи з цього, у "Форум" була введена тимчасова адміністрація", - сказав експерт.

Зараз міжнародний суд ICC розглядає позов Смарт-Холдингу в особі Yernamio Consulting LTD до німецькому банку. Yernamio звинувачує Commerzbank в приховуванні інформації про реальний фінансовий стан "Форуму" (аудит KPMG, а пізніше і НБУ виявили недорезервування "поганих" кредитів на суму понад 2,5 млрд грн) і шахрайстві зі звітністю.

Другою причиною експерт назвав політичну складову.

"Те, що теперішні власники банку не належать до нинішньої влади України, пояснює всі дії по відношенню до нього", - сказав Руслан Бортник.

Банк "Форум" один з небагатьох банків, які не отримали рефінансування або стабілізаційний кредит від НБУ.

"Чому було прийнято рішення провести, так би мовити, "показові виступи" саме щодо цього банку, незрозуміло", - сказав експерт.

Зараз ви читаєте новину «До ліквідації банку "Форум" призвели дві причини - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути