середа, 25 лютого 2015 12:20

До кінця року долар сягне 60 грн, якщо війна продовжиться - експерт

До кінця року долар сягне 60 грн, якщо війна продовжиться - експерт
Фото: businessua.com

Запровадження адміністративних заходів впливу на курс може лише короткостроково стабілізувати гривню. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав Олександр Михайленко, аналітик фінансової компанії "Альпарі".

"Реакція Нацбанку на черговий сплеск панічних настроїв на валютному ринку цілком логічна. Регулятор не має можливості напряму впливати на ринок за допомогою валютних інтервенцій, оскільки обсяг золотовалютних резервів вже знаходиться на критично низьких позначках", - зауважив екперт.

Він переконаний, що внаслідок введення адміністративних заходів ситуація на валютному ринку не зміниться.

"Падіння гривні цілком виправдане з точки зору макроекономічних показників. В умовах війни будь-яке зростання курсу гривні може бути лише короткостроковим. Вирішення питання залишається в політичній площині", - наголосив Михайленко.

Він прогнозує, що у разі відсутності прогресу в деескалації конфлікту на Донбасі, долар може сягнути позначки в 60 гривень до кінця 2015 року.

Нагадаємо, сьогодні Національний банк України ввів тимчасову заборону уповноваженим банкам купувати іноземну валюту за дорученням клієнтів. Раніше, Нацбанк вже заборонив кредитування в гривні під покупку валюти.

 

Зараз ви читаєте новину «До кінця року долар сягне 60 грн, якщо війна продовжиться - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути