четвер, 05 грудня 2013 11:32

Через параліч української економіки постраждають російські банки - експерти

Через параліч української економіки постраждають російські банки - експерти
Постраждають всі власники українських боргів. Фото: segodnya.ua

Параліч влади в Україні означає параліч фінансової системи, а також податкових відрахувань, виплат пенсій та зарплат у державному секторі.

Такої думки дотримуються аналітики "Альпарі" у коментарі, наданому Gazeta.ua.

"При такому сценарії, хто буде тоді платити за боргами України, не зовсім ясно. Звичайно, постраждають всі власники українських боргів, у тому числі російські банки - ВТБ, ВЕБ, Газпромбанк. Плюс різко зростуть ризики "Газпрому". Адже позиції "Газпрому", Ощадбанку, ВТБ безпосередньо залежать від розвитку відносин з Україною", - зазначили експерти.

Разом з тим, вважають фахівці, купівля українських боргів і акцій саме зараз може стати хорошим вкладенням для ризикових інвесторів.

"Якщо Україна вистоїть, цінні папери значно зростуть у ціні", - підкреслюють аналітики.

Вони уточнюють, що зараз ніхто не розглядає найбільш негативний сценарій в Україні, однак теоретично підстави для такого розвитку подій є.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров попередив чиновників західноукраїнських областей, що через саботаж бюджетні кошти на соціальні виплати можуть просто не дійти до одержувачів.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's повідомляє, що в Україні підвищився ризик того, що протести можуть спровокувати різке зростання попиту на іноземну валюту.

Курс продажу долара на готівковому ринку в центрі Києва сьогодні продовжив зростати. В окремих випадках курс досягає позначки 8,2790 грн/$1.

Зараз ви читаєте новину «Через параліч української економіки постраждають російські банки - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути