пʼятниця, 23 жовтня 2015 11:50

Через блокаду ціни в Криму підскочили в півтора рази
4

Фото: hromadskeradio.org

За місяць продукти в окупованому Росією Криму подорожчали в півтора рази.

Про це повідомив кореспондент "Громадського радіо", який промоніторив ціни в Севастополі, Євпаторії та Сімферополі.

Подорожчання журналісти пов'язують із продуктовою блокадою півострова.

Так, картопля коштувала 8-9 грн за кілограм, сьогодні — до 13 грн. Помідори на ринках подорожчали з 30 грн до 43, у маркетах ціни на них сягають 50 грн. Шампіньйони подорожчали на 40 грн — тепер вони коштують 100 грн за кілограм.

Українські сири на прилавках знайти вкрай складно. Причому сир, який завезли ще до блокади, став значно дорожчим. Так, кілограм сиру марки "Комо" обходиться тепер у 250 грн, "Шостка" — від 200 до 250 грн. Середня ціна російських сирів — від 150 до 200 грн.

Злетіла вартість і кримської "молочки". Найбільший місцевий виробник Джанкойський молокозавод за тиждень підняв ціни на молоко в середньому на 7 грн. Літрова пачка коштує до 20 грн. Від виробництва сиру, повідомили продавці, завод незабаром відмовиться: сировину закуповували у Херсонській області.

Запаси м'яса та птиці поки що майже повністю покривають кримські виробники. Щоправда, за свідченнями очевидців, у деяких точках "Нашої ряби", замість охолодженої курятини, продають розморожені тушки. За кілограм телятини просять до 125 грн. Проте продавці зізнаються: ціни на м'ясо ще будуть суттєво рости.

Кримські вина вроздріб коштують від 70 до 200 грн за пляшку, коньяки і горілка — від 90 до 240 грн за півлітрову пляшку.

Зараз ви читаєте новину «Через блокаду ціни в Криму підскочили в півтора рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути