понеділок, 30 березня 2015 17:20

Іспанія заморожує рахунки сотень росіян

Іспанія заморожує рахунки сотень росіян
Фото: polit.ru

Влада Іспанії заморозили банківські рахунки сотень росіян, які живуть в цій країні, за те, що вони вчасно не пояснили походження своїх капіталів. Про це пише DW.

В останні роки Іспанія посилила боротьбу з відмиванням злочинно нажитих капіталів та посилила своє податкове законодавство і боротьбу з несплатою податків. Заходи торкнулися не тільки громадян Іспанії, але й іноземців, що проживають тут постійно.

Так, за офіційною статистикою, до початку 2015 року в країні проживало близько 65 тисяч росіян і 90 тисяч українців.

З весни 2014 року податкова інспекція почала вимагати від іноземців щорічно заповнювати так звану форму № 720 - декларацію про наявність за межами Іспанії власності - нерухомості і банківських активів на загальну суму понад 50 тисяч євро. За приховування свого закордонного статку порушникам загрожує штраф від 5 до 10 тисяч євро.

Далеко не всі багаті росіяни виявилися в змозі надати документи, що свідчать про законне походження привезених в Іспанію грошей, а тому їхні рахунки були заморожені.

Інформацію про заморожування банківських вкладів росіян, що живуть в Іспанії, підтвердив співрозмовник DW, що надає посередницькі та консалтингові послуги співвітчизникам в Андалусії, де, за даними іспанської преси, проживають найзаможніші представники діаспори з пострадянського простору.

Незадоволення багатих росіян, за його свідченням, викликає і необхідність декларувати в Іспанії свої доходи, одержувані на батьківщині. Не секрет, за його словами, що, приміром, "більшість проживаючих тут багатих росіян живуть саме за рахунок цих доходів". Іспанське законодавство змушує їх, після сплати податків на батьківщині, доплачувати різницю в Іспанії. А ця різниця досить суттєва. Наприклад, якщо податок на фізичних осіб у Росії становить 13%, то в Іспанії він коливається від 24,4 до 51,9%. Останній відсоток дійсний для тих, чиї доходи перевищують 300 тисяч євро в рік.

Зараз ви читаєте новину «Іспанія заморожує рахунки сотень росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути