середа, 13 червня 2018 16:58

Гривня стала валютою, яка найбільше зміцнилася до долара

Гривня стала валютою, яка найбільше зміцнилася до долара
Нацвалюта зміцнюватиметься в перспективі 12 місяців і до кінця 2018 року курс досягне 24,8 грн за дол. Фото: minfin.com.ua

Українська гривня стала валютою, яка найбільше зміцнилася до долара з початку 2018 року.

За даними рейтингу Bloomberg, 2018 року гривня виросла на 7,6% по відношенню до долара. Таким чином, випередила грузинський ларі і колумбійський песо, пише zn.ua.

"Ключовим в питанні зміцнення валюти є зменшення залежності від короткострокового капіталу для фінансування дефіциту поточного рахунку", - каже заступник голови НБУ Олег Чурій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці активно збувають валюту

Водночас Україна входить в п'ятірку найбільш вразливих ринків, що розвиваються. Має низький обсяг золотовалютних резервів, високий рівень корупції і великий державний борг. Тримати під контролем державні фінанси допомогла програма співпраці з МВФ.

"На відміну від минулого року, гривня взяла курс на зміцнення з самого початку. Нацвалюта зміцнюватиметься в перспективі 12 місяців і до кінця 2018 року до 24,8 гривень за долар", - кажуть аналітики інвестбанку Goldman Sachs.

Національний банк України на 13 червня встановив курс долара на рівні 26,08 грн. Це на 1 коп. менше, ніж було вчора. Євро також подешевшав на 1 коп. Коштує 30,75 грн. Курс російського рубля - 41 коп.

Зараз ви читаєте новину «Гривня стала валютою, яка найбільше зміцнилася до долара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути