вівторок, 01 березня 2016 09:28

Горілка подорожчає до 70 гривень

Горілка подорожчає до 70 гривень

Виробники горілки хочуть підвищити мінімальну ціну на свою продукцію до 70 грн за півлітрову пляшку у зв'язку з підвищенням з 1 березня акцизного збору. Про це пише ЛІГА.net

За словами гендиректора асоціації "Укргорілка" Володимира Остапюка, така ціна обґрунтована тим, що з 1 березня підвищується акцизний збір. "Якщо раніше у вартості пляшки горілки акциз становив 14 гривень, то з 1 березня ця сума складе 21 гривню. При цьому з відпускної ціни пляшки стягується 20 відсотків ПДВ", - сказав він.

Сьогодні мінімальна ціна пляшки горілки становить близько 55 грн. Підвищення акцизу з 1 березня зовсім не означає, що в той же день ціна на горілку в торгових точках підвищиться.

"Між постачальниками і мережами є певні домовленості за обсягами поставок, в кожній мережі є запаси продукту, тому подорожчати горілка на полиці повинна протягом найближчого тижня", - зазначив Остапюк.

Нагадаємо, в грудні 2015 року Верховна Рада проголосувала за зміни до Податкового кодексу, зокрема, за підвищення ставки акцизного збору на спирт і міцні алкогольні напої на 50%. З 1 березня акцизний збір на міцні спиртні напої підвищиться на 50%, до 105,8 грн / літр 100% спирту. Виросте ще й акцизний збір на пиво, кріплене вино і ігристе вино в 2 рази - до 2,48 грн / літр, 7,16 грн / літр і 10,4 грн / літр відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Горілка подорожчає до 70 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути