субота, 31 жовтня 2015 09:40

Гонтарева розповіла, як Шокін зірвав третій транш від МВФ

Гонтарева розповіла, як Шокін зірвав третій транш від МВФ

До кінця року Нацбанк планував довести держрезерв країни до $18 млрд. Але через відсутність антикорупційних заходів з боку прокуратури реалізувати можна лише планку у $15 млрд.

Про це заявила глава НБУ Валерія Гонтарева на зустрічі з міжнародними підприємствами, пише "НВ".

"На кінець року наші резерви становлять $15 млрд. Чесно скажу, наша амбітна мета була $18 млрд, але до кінця року третій транш за програмою МВФ не прийде. Це питання не до нас, а до прокурора з приводу антикорупційних заходів, і Мінфіну, який ще не звів бюджет і не затвердив податкову реформу",- сказала вона.

Нагадаємо, Генпрокуратуру неодноразово звинувачували у тому, що вона відверто гальмує і зриває антикорупційні потуги України.

Зокрема, очільник відомства Віктор Шокін відмовився виконувати пункти Плану дій із візової лібералізації, що наразі зриває можливе скасування віз до ЄС. ГПУ заявила, що не має наміру змінювати своїх чотирьох представників у конкурсній комісії з обрання антикорупційного прокурора.

Зараз ви читаєте новину «Гонтарева розповіла, як Шокін зірвав третій транш від МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути