вівторок, 24 лютого 2015 17:04

"Газпром" офіційно відмовляється від транзиту через Україну

"Газпром" офіційно відмовляється від транзиту через Україну
Фото: telegraf.com.ua

Рада директорів ВАТ "Газпром" схвалила роботу компанії з диверсифікації експортних маршрутів, яка дозволить відмовитися від транзиту газу через Україну. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Газпрому" за підсумками засідання ради директорів компанії.

Згідно з повідомленням, під час засідання відзначили важливість роботи "Газпрому" щодо розширення існуючих та створення нових газотранспортних маршрутів для забезпечення поставок газу на європейські ринки з метою "мінімізації ризиків, пов'язаних з транзитом газу територією третіх країн".

"У стадії реалізації знаходиться проект нового газопроводу потужністю 63 млрд куб. м з Росії в напрямку Туреччини. Газотранспортна магістраль пройде по дну Чорного моря і виведе на турецько-грецький кордон до 47 млрд куб. м газу на рік. Газопровід стане додатковим альтернативним експортним маршрутом , який у поєднанні з високонадійними "Північним потоком", "Блакитним потоком" і газопроводом "Ямал - Європа" повністю забезпечить експорт російського газу в далеке зарубіжжя і дозволить відмовитися від українського транзитного коридору", – наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, на початку грудня "Газпром" відмовився від будівництва газопроводу "Південний потік" по дну Чорного моря у напрямку Болгарії і далі до австрійського Баумгартена.

Натомість було оголошено про плани побудувати газопровід "Турецький потік" з планами поставляти 14 млрд куб. м газу, який зараз йде транзитом через Україну, на турецький ринок, а решту 50 млрд куб. м газу для європейських контрагентів - на грецько-турецький кордон.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" офіційно відмовляється від транзиту через Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути