середа, 22 жовтня 2014 00:14

"Газпром" платитиме "Нафтогазу" за транзит, а не стягувати борг - Новак

"Газпром" платитиме "Нафтогазу" за транзит, а не стягувати борг - Новак
Фото: ugrapro.ru

Дохід "Нафтогазу України" від транзиту російського газу до Європи не буде нараховуватися в рахунок боргу перед "Газпромом". Про це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак.

Як повідомлялося, в ці дні через російський парламент проходять поправки в закон про валютне регулювання та валютний контроль, які дадуть можливість "Газпрому" проводити взаємозалік з "Нафтогазом України". Ця зміна передбачає, в тому числі, можливість заліку зобов'язань "Газпрому" за контрактом на транзит природного газу через територію України проти зобов'язань НАК "Нафтогаз України" по оплаті накопиченої нею заборгованості.

"Таке питання піднімалося. Глава "Газпрому" підтвердив, що кошти, які "Газпром" платить за транзит, надходитимуть на рахунки "Нафтогазу". Не буде взаємозаліку, здійснюватимуться поточні платежі в режимі грошових перерахувань", - сказав російський міністр.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" платитиме "Нафтогазу" за транзит, а не стягувати борг - Новак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути