четвер, 09 червня 2011 09:50

"Газові" ультиматуми Азарова не справили враження на Росію - джерело

"Газові" ультиматуми Азарова не справили враження на Росію - джерело

Україна може знизити обсяги закупівлі газу в Росії з 50 до 35 млрд куб. м на рік.

Про це повідомило джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Газ просять вийти з ужитку".

"Цього року ми купили зайвих 8 млрд куб. м газу, які довелося повертати RosUkrEnergo (RUE). Враховуючи те, що хімічні активи Дмитра Фірташа можуть бути забезпечені газом RUE або купленим в Середній Азії, про що зараз ведуться переговори, а також у зв'язку з переведенням частини промислових потужностей на електроенергію ми скоротимо потреби промисловості ще на 7 млрд куб. м", - уточнив співрозмовник.

У Міненерговугілля впевнені, що "настільки істотне зниження споживання" газу Україною всього за рік змусить Росію погодитися на перегляд умов постачання палива.

Однак джерело в "Газпромі" заявило, що нинішні аргументи України не є переконливими для російської монополії. Там нагадали, що згідно зі звітом Міжнародного енергетичного агентства світове споживання газу в 2035 році виросте на 50%, а європейський - на 35%.

"Падіння споживання в Україні буде повністю перекрито його зростанням у країнах Євросоюзу", - заявили в "Газпромі".

Нагадаємо, 8 червня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна поступово скорочуватиме споживання російського газу за рахунок використання енергозаощадних технологій в теплокомуненерго і промисловості, а також введення додаткових потужностей з виробництва електроенергії.

Зараз ви читаєте новину «"Газові" ультиматуми Азарова не справили враження на Росію - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути