четвер, 30 жовтня 2014 13:31

Франція не збирається передавати "Містраль" Росії

Франція не збирається передавати "Містраль" Росії
Фото: zn.ua

Умов для передачі вертольотоносця "Містраль" Російській Федерації в даний час ще немає.

Про це заявив у четвер міністр фінансів Франції Мішель Сапен, повідомляють РИА Новости.

"Сьогодні умови (для передачі корабля Росії - ред.) не склалися. Що це за умови? Це Україна, коли ситуація все більше нормалізується... На певному рівні є поліпшення, по іншим аспектам збереглася стурбованість. Сьогодні умови не дотримані", - цитує агентство міністра.

У вересні Франція вкотре пригрозила Росії припинити постачання вертольотоносців "Містраль". Пізніше представник Єлисейського палацу пояснив, що постачання корабля юридично не припинене: президент Франсуа Олланд лише позначив свою політичну позицію, згідно з якою він не схвалить передачу судна в листопаді, якщо ситуація в Україні не покращиться.

Пізніше Олланд заявив, що прийме рішення про передачу Росії першого вертольотоносця в кінці жовтня. За його словами, двома умовами для постачання корабля є реальне припинення вогню в Україні, а також наявність договору про політичне врегулювання кризи.

В свою чергу віце-прем'єр-міністр Росії Дмитро Рогозін пригрозив Франції судом і попередив, що її спроба перепродати "Містралі" комусь іншому не матиме успіху, оскільки кормові частини вертольотоносця зібрані в Росії, тому росіяни будуть змушені їх "віддерти".

Нагадаємо, що днями Дмитро Рогозін заявив про те, що "Рособоронекспорт" отримав запрошення на 14 листопада для передачі Росії першого вертольотоносця "Владивосток" типу "Містраль" і спуску на воду другого. Франція цю заяву не підтвердила.

Зараз ви читаєте новину «Франція не збирається передавати "Містраль" Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути