четвер, 12 листопада 2015 10:37

Fitch та S&P знизили рейтинг Києва до дефолтного

Fitch та S&P знизили рейтинг Києва до дефолтного
Фото: rbc.ua

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті Києва з переддефолтного рівня "C" до дефолтного рівня "D".

Про це повідомляє прес-служба агентства.

Fitch пояснює зниження рейтингу простроченням платежу з єврооблігацій на 250 млн дол. і враховує майбутнє прострочення за євробондами на суму 300 млн дол.

Також Fitch знизив до рівня "D" довгостроковий рейтинг Києва в національній валюті - з "RD", та короткостроковий рейтинг в іноземній валюті з "С" і зняв його.

У свою чергу міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's також знизило довгостроковий рейтинг Києва в іноземній валюті до дефолтного рівня "D". Довгостроковий рейтинг Києва за зобов'язаннями в національній валюті агентство знизило з "SD" до "D".

Читайте також: Експерт розповів, що чекає на Київ після дефолту

Нагадаємо, що представники київської влади за участю Міністерства фінансів України і спеціального комітету кредиторів – власників облігацій Києва, не досягли згоди щодо умов реструктуризації боргу в ході переговорів, які тривали протягом останніх декількох місяців.

На засіданні 8 жовтня Київська міськрада ввела тимчасовий мораторій на виплати за зовнішніми боргами столиці з 6 листопада.

У Мінфіні вважають, що мораторій має дати Києву час для досягнення угоди з кредиторами та проведення реструктуризації, яка має зменшити боргове навантаження на міський бюджет.

Зараз ви читаєте новину «Fitch та S&P знизили рейтинг Києва до дефолтного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути