четвер, 07 червня 2012 18:03

Фірташ розповів, як Україна стане центром економічного росту Європи

Фірташ розповів, як Україна стане центром економічного росту Європи
Дмитро Фірташ: Україна має унікальні можливості. Фото: fru.org.ua

Україна здатна стати новим центром економічного росту Європи.

Про це на брифінгу після засідання Ради іноземних та вітчизняних інвесторів при президентові України сказав голова Федерації роботодавців України, голова ради директорів групи компаній "Груп Ді Еф" Дмитро Фірташ.

"Україна має унікальні можливості - в першу чергу територіальні, природні. Україна може стати центром економічного росту Європи, якщо буде реалізований інвестиційний потенціал країни. Ми як роботодавці дуже задоволені цією зустріччю. Такі зустрічі більш ефективні ніж форуми. Думаю, вона матиме продовження, сьогодні вже є нові ідеї", - сказав він.

Фірташ також звернув увагу на пропозицію президента Віктора Януковича щодо активнішого налагодження співпраці з регіонами.

Також під час брифінгу було зазначено, що дві третини пропозицій, підготовлених робочими групами Ради вітчизняних та іноземних інвесторів, уже отримали схвальні експертні оцінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, коли у світі зростуть ціни на сталь

За словами Фірташа, Україні необхідна децентралізація державних фінансів та реальна участь центральної та місцевої влади у розвитку інфраструктури, необхідної для будівництва нових виробництв.

"Мери міст та губернатори сьогодні не можуть вирішувати ті задачі, котрі необхідні для розвитку бізнесу в регіонах. Створити новий бізнес у чистому полі і провести всю логістику та інфраструктуру – це достатньо великі гроші. Якщо б держава надавала підтримку та давала додаткові можливості, то інвесторам було б набагато простіше працювати. І це був би хороший поштовх для залучення інвестицій в регіони", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ розповів, як Україна стане центром економічного росту Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути