вівторок, 24 квітня 2018 12:32

Діамантбанк програв суд Нацбанку

Торік 24 квітня Нацбанк визнав Діамантбанк неплатоспроможним.

Автор: Униан
  Станом на березень 2017 року основним акціонером Діамантбанку вважали юриста й підприємця Ігоря Керезя – 44,5% акцій.
Станом на березень 2017 року основним акціонером Діамантбанку вважали юриста й підприємця Ігоря Керезя – 44,5% акцій.

Протягом 2016 року у фінустанові вживали заходи для виконання вимог з докапіталізації. Працювали над погашенням кредитів позичальників, надавали безповоротну фінансову допомогу, збільшували обсяг забезпечення за кредитами. Однак цього виявилося недостатньо. Нацбанк прийняв рішення про виведення фінустанови з ринку. 22 червня НБУ відкликав банківську ліцензію Діамантбанку. Розпочали процедуру ліквідації фінустанови.

18 січня 2018 року керівництво Діамантбанку подало скаргу до Київського апеляційного адміністративного суду щодо визнання протиправною бездіяльності НБУ по відношенню до фінустанови. 27 березня суд виніс рішення на користь Нацбанку — визнав дії регулятора адекватними.

У НБУ наголосили, що 96% вкладників - 39 тис. осіб, отримають свої вклади у повному обсязі. Оскільки їх розмір не перевищує гарантовану ФГВФО суму 200 тис. грн.

Станом на березень 2017 року основним акціонером Діамантбанку вважали юриста й підприємця Ігоря Керезя – 44,5% акцій. Ще 23,8% акцій володів бізнесмен, колишній народний депутат Давид Жванія. Інші акції були розподілені між 26 акціонерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вкладникам повернули 2,7 мільярда гривень

Водночас ще у вересні 2016-го клієнти називали фінустанову кишеньковим банком, де процвітає "кумівство".

"Маленький карманный банчек-кошелек. Полно челяди из кумовьев, сватов, тетей, дядей. В прочем как везде", - пишуть відвідувачі vnutri.org.

За словами інших, Діамантбанк завжди надавав якісні фінансові послуги. Щоправда був єдиним в Україні, де утримували плату за обслуговування поточного рахунку для зарахування відсотків по депозиту.

ПАТ "Діамантбанк" було засновано в листопаді 1993-го. На 1 січня 2017 року фінустанова займала 24-те місце серед 93 українських банків, які працювали на той час.

Зараз ви читаєте новину «Діамантбанк програв суд Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути