четвер, 21 серпня 2014 15:15

Дерегуляція не повинна бути ядром економічних реформ - експерт

Дерегуляція не повинна бути ядром економічних реформ - експерт

З огляду на ключові положення нещодавно утвердженої Програми економічного розвитку України, від Радикальної партії,- я сподіваюся, що дерегуляція не стане центральним пріоритетом економічних реформ Уряду. Про це у коментарі Gazeta.ua заявив радник з економічних питань Лідера Радикальної Партії Олега Ляшка Віктор Галасюк.

"Це правильна ініціатива, вона дозволить зменшити витрати бізнесу і бюджету. Але щоб вирватись з порочного кола експортної сировинної економіки і забезпечити гідний рівень життя громадян необхідні структурні економічні реформи. Дерегуляція – це в кращому випадку десята частина того інструментарію, який держава має активно використати вже сьогодні" – сказав він, коментуючи дерегуляційну реформу.

"Якщо зараз не розпочати масштабну індустріалізацію та технологічну модернізацію країни, ми приречені на роль сировинного додатку. Треба відверто визнати, що досягти радикальних змін в економіці неможливо еволюційними інструментами. Бізнесу потрібні доступні кредити, податкові та митні стимули для розвитку, допомога в переорієнтації на Європейські ринки, державні закупівлі у вітчизняних виробників. Держава не може залишатись стороннім спостерігачем процесів занепаду української промисловості, розраховуючи на "невидиму руку" ринків. Активна, професійна та україноцентрична державна політика – головна умова розвитку" – наголосив радник Ляшка.

Зараз ви читаєте новину «Дерегуляція не повинна бути ядром економічних реформ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути