четвер, 01 січня 2015 19:53

Ціну на газ для українців знову піднімуть

Ціну на газ для українців знову піднімуть
Фото: proosbb.info

Верховна Рада доручила національної комісії з регулювання енергетики і комунальних послуг підвищити ціни на газ для споживачів у першому кварталі 2015 року.

Про це повідомляє DW.

Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг повинна переглянути ціни і вже в першому кварталі 2015 підвищити тарифи на природний газ для споживачів в Україні. Таке доручення дала Верховна Рада, випустивши закон про державний бюджет-2015, опублікованому в газеті "Голос України" 31 грудня.

Ціни на газ будуть підняті з метою зменшення дефіциту НАК "Нафтогаз України" і забезпечення кабінетом міністрів фінансування в повному обсязі пільг і субсидій для населення, йдеться в тексті закону.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що енерготарифи повинні бути якомога швидше приведені до ринкового рівня. Попереднє підвищення цін на газ відбулося 1 травня 2014, але його позитивні результати були "з'їдені" девальвацією гривні, зазначив Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Ціну на газ для українців знову піднімуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути