вівторок, 12 січня 2016 17:23

Ціна приватизації ОПЗ - мільярд доларів - Щуриков

Ціна приватизації ОПЗ - мільярд доларів - Щуриков

Таку суму можна виручити від продажу флагмана хімічної промисловості України - Одеський припортовий завод. Її озвучив перший заступник директора підприємства Микола Щуриков на своїй сторінці в Фейсбук. Торік ФДМ і Кабмін називали суми від 500 до 800 мільйонів доларів.

На думку Щурикова, зараз є можливість отримати за завод мільярд: "Ринкова кон'юнктура для продажу в 2016-му навіть краще, ніж у 2015-му: ... НБУ худо-бідно, але утримує курс гривні. Загроза того, що ситуація в Одеському регіоні буде дестабілізуватися - мінімальна. Сировинні ринки падають, і природний газ буде дешевшати, пише "Цензор".

Згідно з прогнозом Zion Research глобальний ринок водорозчинних добрив з 2,6 млрд. дол. США в 2014 році досягне позначки в 3,8 млрд. дол. у 2020. Так що зростання попиту продукції заводу гарантовано на роки вперед", - пише Щуриков.

Раніше він заявляв, що деякі зацікавлені особи намагаються дестабілізувати роботу підприємства, вкидаючи в інформаційний простір недостовірну інформацію про діяльність підприємства. На думку Щурикова, це робиться навмисно, аби збити ціну заводу і відлякати добропорядних покупців.

Чим довше відтягується процес продажу ОПЗ, тим менше шансів отримати за нього вигідну ціну: "Сподіваюся, що всі гілки влади об'єднаються задля досягнення єдиної мети - приватизації ОПЗ, для того, щоби у заводу з'явився реальний господар. Моє глибоке переконання, що в іншому випадку, під державним управлінням заводу загрожує зупинка і руйнування", - висловив перший зам директора позицію заводу.

Одеський припортовий завод - найбільше хімічне підприємство в Україні, 99,7% якого належить державі. Завод здатний щорічно виробляти близько 900000 тон аміаку і 650 000 тон карбаміду. Левова частка продукції експортується. ОПЗ володіє єдиним в країні терміналом з перевалки аміаку потужністю 4,5 млн тон на рік, що робить завод фактичним монополістом в чорноморському регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Ціна приватизації ОПЗ - мільярд доларів - Щуриков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути