четвер, 30 червня 2016 13:05

Чашка кави в кафе подорожчала втричі - інфографіка

За останні 3 роки чашка кави в українських кафе і ресторанах подорожчала на 25-30%. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіли в компанії з автоматизації бізнесу кафе і ресторанів Poster.

У середньому чашка еспресо в українських кафе і ресторанах коштує від 14 до 30 грн. Капучино в середньому - від 17 до 36 грн. Різниця могла бути й суттєвішою. Ціни на каву в ресторанах і кафе не поспішають підвищувати, бо на них орієнтується відвідувач.

"Сьогодні чашка лате у нас коштує 32 гривні. Це десь на 20% дорожче ніж три роки тому, хоча кава подорожчала у 2-3 рази", – коментує Ольга Казанцева, співвласниця дніпровських ресторанів "Подворотня" та "Ma Cocotte".

За оцінками власника одеського ресторану "Bodega 2К" Дмитра Сікорського, кава в ресторанах з 2013 року підвищилась у ціні майже на 50%.

"Чашка кави не піднялася в ціні разом із курсом долара. Кава подорожчала майже втричі, а ціна за чашку в ресторані піднялася трохи менше ніж на 50%. Три роки тому чашку американо в Одесі можна було купити в середньому за 16 гривень, зараз - за 23-24", – відзначає Сікорський.

У Poster кажуть, що ресторани і кафе стримують ціни на каву, аби вона не подорожчала більш ніж на 10% за рік. За підрахунками аналітиків компанії, щороку середньостатистичний українець випиває 100 чашок кави в кафе і ресторанах.

  Poster
Poster

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ресторатори розповіли, як змінився середній чек в різних містах України

Нагадаємо, через інтернет українці найчастіше замовляють піцу, суші, бургери і напої.

Зараз ви читаєте новину «Чашка кави в кафе подорожчала втричі - інфографіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути