середа, 20 червня 2012 15:06

"Бютівець" натякнув, що НБУ вже почав друкувати гривні заради "покращення"

"Бютівець" натякнув, що НБУ вже почав друкувати гривні заради "покращення"
Сергій Соболєв: Ми два місяці не могли побачити основні показники, які стосуються кількості надрукованих грошей. Фото: glavcom.ua

Відсутність інформації про обсяги емісії гривні може свідчити про те, що Національний банк України (НБУ) приховує збільшення її масштабів заради реалізації соціальних ініціатив президента.

Таку думку сьогодні під час круглого столу висловив народний депутат від фракції БЮТ-"Батьківщина", глава опозиційного уряду Сергів Соболєв.

"Ми два місяці не могли побачити основні показники, які стосуються кількості надрукованих грошей. Першого разу оприлюднення цих даних затрималося майже на три місяці. Чому це відбувається з Національним банком? Думаю, тому, що ці дані дали би дуже страшну тенденцію, з якою зрозуміло, що так звані соціальні ініціативи президента, які нібито базувалися на економічному зростанні, насправді закінчуються тим, що Національний банк приховує ключовий показник, яким чином можна виплати соціальні гарантії, дані напередодні", - сказав він.

Нагадаємо, раніше ЗМІ із посиланням на джерело в НБУ повідомляли, що відразу після завершення Євро-2012 на банкнотно-монетному дворі регулятора активізуються роботи з друку додаткової маси української національної валюти.

Зазначимо, що за оцінкою експерта Центру ім. Разумкова Павла Розенка, обсяг додаткової емісії у серпні може сягнути 40-45 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівець" натякнув, що НБУ вже почав друкувати гривні заради "покращення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути