вівторок, 10 лютого 2015 02:35

Болгарія, Румунія і Греція створять "Вертикальний газовий коридор" для Центральної та Південно-східної Європи

Болгарія, Румунія і Греція створять "Вертикальний газовий коридор" для Центральної та Південно-східної Європи
mignews.com

У столиці Болгарії Софії було засновано Ініціативну групу на високому рівні з болгарських, грецьких і румунських експертів, які займуться розробкою проекту зі створення "Вертикального газового коридору" для забезпечення газом країн Центральної та Південно-східної Європи. Про це повідомляє "Укрінформ".

"Болгарія, Греція та Румунія досягли згоди з питання створення в Центральній і Південно-східній Європі "Вертикального газового коридору". Спочатку будуть працювати експертні групи, які вивчать питання диверсифікації та надійності газових поставок в регіон", - повідомили в прес-службі уряду Болгарії.

У Софії також сподіваються, що до цього енергетичного проекту приєднається й Угорщина.

За словами міністра енергетики Болгарії Теменужка Петкова, болгарська сторона вже направила запрошення представникам Греції, Румунії та Угорщини взяти участь у першій зустрічі з "Вертикального газового коридору", запланованої на кінець березня нинішнього року.

Нагадаємо, про нові альтернативні газові проекти вперше заговорили після заяви президента Росії Володимира Путіна про те, що Москва припиняє роботи з будівництва газопроводу "Південний потік". Також повідомлялося, що план із забезпечення Південно-Східної Європи газом затвердять на початку літа.

Зараз ви читаєте новину «Болгарія, Румунія і Греція створять "Вертикальний газовий коридор" для Центральної та Південно-східної Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути