вівторок, 29 грудня 2015 13:26

Найбагатші росіяни втратили $63 млрд через санкції - Bloomberg

Найбагатші росіяни втратили $63 млрд через санкції - Bloomberg
Фото: zn.ua

За 2015 рік статки 400 найбагатших людей світу впали на 19 млрд дол. на тлі зниження цін на сировину та ослаблення економічного підйому в Китаї.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на індекс мільярдерів, який розраховує агентство Bloomberg.

"Надлишок нафти, мляві споживчі витрати і Китай, який розбився, як блюдце, і потягнув за собою сировинні ринки - все це налякало інвесторів", - каже американський мільярдер Кен Фішер, який має 65 млрд дол. активів.

Станом на 28 грудня, багатії з топ-400 володіли сукупно 3,9 трлн дол., що перевищує ВВП будь-якої країни світу за винятком США, Китаю і Японії.

До індексу мільярдерів цього року ввійшло 19 росіян. За рік їхні статки скоротилися на 8 млрд дол. У 2014 році, коли західні країни ввели санкції щодо Росії через агресію в Україні, найбагатші люди Росії втратили 55 млрд дол.

Очолив рейтинг, як і торік, засновник Microsoft Білл Гейтс зі статком в 83,6 млрд дол. Цього року він збіднів на 3 млрд дол.

Найбільше втратив мексиканський телекомунікаційний магнат Карлос Слім. Посів п'яте місце (очолював список найбагатших в 2013 році). Акції його компанії здешевшали на 25%. Статок скоротився на 20 млрд дол., до 53 млрд дол.

Американець Уоррен Баффет посів третю позицію і втратив 11,3 млрд дол. Статок - 62,5 млрд дол. Його інвесткомпанія Berkshire Hathaway завершує рік зі збитком вперше з 2011 року.

Іспанець Амансіо Ортега, власник найбільшого в Європі виробника і продавця одягу Inditex, збільшив багатство на 12,1 млрд дол. - до 73,2 млрд дол. - і посів друге місце.

Джефф Безос, четверте місце в рейтингу, глава інтернет-рітейлера Amazon.com, збільшив статки майже на 31 млрд дол. - до понад 59 млрд дол.

У травні 2015 року до індексу мільярдерів Bloomberg входив 31 громадянин Китаю. Разом вони мали 348 млрд дол. На 28 грудня їх лишилося в індексі 28, статки впали до 256 млрд дол.

44 з 400 найбагатших людей планети - з технологічного сектора. Їх статки зросли за рік на 81 млрд дол.

Так, засновник Facebook Марк Цукерберг став багатшим на 12 млрд дол., посів 8-е місце в рейтингу. Має 46 млрд дол.

Тим часом три десятка мільярдерів сировинного сектора збідніли на 32 млрд дол. на тлі падіння цін на нафту, мідь, руду та інші сировинні товари.

Зараз ви читаєте новину «Найбагатші росіяни втратили $63 млрд через санкції - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути