вівторок, 29 липня 2014 17:26

Ближче до зими Росія "зголодніє" за українськими товарами - експерт

Ближче до зими Росія "зголодніє" за українськими товарами - експерт
Фото: slovoidilo.ua

Росія не зможе блокувати українські товари більше, ніж чотири місяці. Україна втратить від заборони експорту до одного мільярда гривень. Про це Gazeta.ua повідомив колишній міністр економіки, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий, коментуючи заборону Російською Федерацією на ввезення української продукції: сирів, картоплі, консервів та молочних виробів.

"Втрати ще невеликі. Для нас це відчутно, для Росії — то дрібниці. Їхнє головне завдання — щоб Україна змінила свої позиції й переконання. Це одноразовий удар", - переконаний Лановий.

Він запевнив, що росіяни точно не відмовляться від українського машинобудування. Як і раніше, закуповуватимуть комплектуюче обладнання в металургійній, енергетичній сфері, рудному виробництві, добуванні корисних копалин, в транспортній системі. Також не зможуть відмовитись від сільського господарства, бо воно конкурентноспроможніше, ніж їхнє.

Експерт наголосив, що в таких умовах українцям необхідно вчитись конкурувати, підвищувати якість виробництва. Продавати товари туди, де краща купівельна спроможність населення.

"Нам треба продавати продукцію в Швейцарію, а не у Вірменію. Конкуренція рано чи пізно знищить тих, хто є некредитоспроможним. Ми можемо скільки завгодно підтримувати радянські підприємства. Натомість будемо отримувати збитки й провали гривні, втрати доходів громадян", - сказав Володимир Лановий.

Економіст вважає, що наші урядовці не встигають відповідати "сусідам" на заборону імпорту з України. Але має позитивні прогнози щодо розвитку української економіки.
"Продовжуватимемо інтенсивно інтегруватись у Європу. Це й фінансова інтеграція наших бірж і банків, переказів, кредитів, інвестиційних потоків. Кредити будуть доступними, процентні ставки вигідними. Почнеться економічне зростання", - зазначив Лановий.

Зараз ви читаєте новину «Ближче до зими Росія "зголодніє" за українськими товарами - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути