четвер, 27 грудня 2012 14:20

Азаров наказав придумати, як примусити українців купувати цінні папери

Азаров наказав придумати, як примусити українців купувати цінні папери
Фото: kiev.olx.com.ua

Уряд доручив Міністерству фінансів створити податкові стимули для інвестування коштів фізичних осіб у державні цінні папери (держЦП) і продовжити випуск держЦП для населення. У тому числі казначейських зобов'язань на пред'явника.

Згідно з планом заходів щодо розвитку внутрішнього ринку державних ЦП на період до 2014 року, затвердженому розпорядженням Кабінету міністрів №1059 від 26 грудня і оприлюдненому в четвер, у 2014 році Мінфін і Мінекономрозвитку повинні ввести нові види державних цінних паперів, у тому числі з можливістю їх дострокового погашення за ініціативою емітента.

Документ також передбачає створення належних умов для ефективного функціонування інституту первинних дилерів шляхом підтримки ними двостороннього котирування цінних паперів на вторинному ринку, а також удосконалення механізму конкурсного відбору таких дилерів.

У план заходів включено також удосконалення інфраструктури фондового ринку для надійності та ефективності систем розрахунків та клірингу з метою зменшення транзакційних витрат, а також визначення стандартизованих підходів до проведення банками операцій РЕПО з держЦП.

У документі знову підтверджуються наміри щодо здійснення активних операцій Мінфіну на ринку держборгу (обмін, випуск, купівля, викуп) і оптимізації структури держборгу на користь збільшення частки внутрішнього боргу.

Уряд також доручив Мінфіну регулярно здійснювати розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) з поступовим збільшенням терміну їх обігу, а також щомісяця оголошувати графіки проведення таких аукціонів.

Зараз ви читаєте новину «Азаров наказав придумати, як примусити українців купувати цінні папери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути