четвер, 11 квітня 2013 11:15

Автокав'ярня окупається за три місяці
5

Фото: Фото: Анна Усік

Киянин Віктор Олегович має три автокав'ярні. Торгує кавою, чаєм та іншими гарячими напоями біля столичних станцій метро.

"Спочатку купив у друга готовий бізнес - уже укомплектовану автокав'ярню. Заплатив на неї 4 тисячі доларів - 32 тисячі гривень. Мені кав'ярня на колесах окупилась через три місяці. У 2009 році за день заробляв на каві по тисячі гривень. Особливо добре брали вранці біля метро і в обід біля університетів. Зі студентів за кавою, капучіно і гарячим шоколадом завжди черга стояла".

За 40 тис. грн. купив "Таврію Пікап". Із задньої частини зробив буду.

"За порадою друзів поставив дороге італійське обладнання за 3 тисячі доларів. На ньому можна готувати еспрессо і коктейлі на основі кави. Для такого обладнання і каву треба купувати дорогу, італійську. Мусив трохи підняти ціни на напої, то студенти побігли до конкурентів, бо там дешевше. Щоб повернути заробітки, повернув старі ціни і наклеїв на "Таврії" плакат "Смачна і дешева кава тут".

Каже, останній рік працювати стало складно.

"Тільки біля цирку постійно працює 2-3 машини з кавою, а ще стоїть зо 5 кавових автоматів навколо, - говорить чоловік. - Щоб не втрачати клієнтів, пропонуємо десяту порцію кави безкоштовно. Разом з напоєм роздаємо наші візитки. Там вказано маршрут, де можна знайти нас серед тижня".

Каву Віктор продає по 8-12 грн. 10 грн. коштує шоколад і капучіно. Чай - від 5 грн.

"Заробітки впали на третину, але бізнес ніхто не закриває. Беушних автокав'ярень ніхто не продає, бо який би не був бізнес, він приносить гарні доходи. Щось доводиться віддати продавцю, витратити на стаканчики, каву, чай та ремонт обладнання, але на прибутки ніхто не скаржиться. За рік-півтора купують ще одну машину", - зазначив підприємець.

Коли купив ще дві "Таврії Пікап", першу машину продав двоюрідному брату у райцентр на Житомирщині за 25 тис. грн.

"Автокав'ярня у райцентрі окупилась рідні за півроку. Щоб торгувати кавою, брат оформив патент як малий підприємець. Наша кава користується популярністю на місцевому ринку. Найбільше клієнтів біля клубу у вихідні і в центрі міста на свята", - розповів Віктор.

Зараз ви читаєте новину «Автокав'ярня окупається за три місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути