субота, 01 серпня 2015 12:26

Аукціони з продажу нафти і газового конденсату "Укрнафти" можуть скасувати

Аукціони з продажу нафти і газового конденсату "Укрнафти" можуть скасувати
Фото: dt.ua

Голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв запропонував скасувати аукціони з продажу нафти та газового конденсату "Укрнафти" і в тестовому режимі випробувати варіант переробки ресурсу за давальницькою схемою на Кременчугскогом НПЗ з подальшим продажем нафтопродуктів на АЗС групи "Приват". Про це повідомляє OilNews із посиланням на джерело в Міненерго.

"Андрій Коболєв запропонував продавати світлі нафтопродукти на АЗС "Укрнафти", а темні нафтопродукти - через систему аукціонів", - сказав співрозмовник.

Нагадаємо, 7 липня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив міністру енергетики Володимиру Демчишину і голови НАК "Нафтогаз України", яка виступає від імені держави акціонером зазначених компаній, провести переговори із приватними акціонерами, основним з яких виступає група "Приват", про створення ВІНК на базі "Укртранснафти", "Укрнафти" і "Укртатнафти" (Кременчуцький НПЗ).

31 липня заступник міністра енергетики Ігор Діденко скликав нараду з питання створення ВІНК, на яке були запрошені представники "Нафтогазу", "Укрнафти" і "Укртатнафти".

НАК "Нафтогаз України" раніше повідомив, що проведе переговори з "Приватом" за дорученням прем'єра, однак, вважає, що "цей діалог не може бути конструктивним до повної сплати "Укрнафтою" мільярдних заборгованостей по податках идивидендам, а також відкликання всіх судових претензій з вартості газу, поставленого з ресурсів "Укрнафти" в 2006-2011 рр. населенню за цінами, встановленими держрегулятором".

У свою чергу, на думку експертів ринку, створення ВІНК в такому форматі може призвести до монополізації ринку нафтопродуктів групою "Приват" Ігоря Коломойського.

Також відзначимо, що нафту на аукціонах "Укрнафти" і раніше традиційно скуповували компанії, пов'язані з групою "Приват".

Ігор Коломойський під час засідання зборів акціонерів "Укрнафти" 22 липня заявив, що "Приват" вже два роки пропагує ідею створення ВІНК.

Зараз ви читаєте новину «Аукціони з продажу нафти і газового конденсату "Укрнафти" можуть скасувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути