середа, 01 квітня 2015 15:59

Яресько розповіла, за яких умов Україна отримає другий транш МВФ

Яресько розповіла, за яких умов Україна отримає другий транш МВФ
Фото: zn.ua

Реструктуризація державного боргу є лише однією з умов отрмання другого траншу Міжнародного валютного фонду. Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько в  інтерв'ю "5 каналу", повідомляє прес-служба міністра.

"Одна з умов, чи "структурних маяків", які ми маємо виконати, аби отримати наступний транш - це завершення процесу реструктуризації державного боргу. Але це лише одна з умов. Насправді ж їх більше", - зазначила вона.

За словами Яресько, щоб отримати черговий кредит від МВФ, до червня Україна повинна почати реформи сектору державних підприємств, зокрема – ухвалити стратегії реформування, а також розробити проект реформ адміністрування податків, зокрема – реформи Державної фіскальної служби, яка має стати дійсно сервісною.

Крім того, в Україні має бути прийнято закон про захист прав інвесторів та закон про ринок природного газу, а також законодавство, яке посилить незалежність Національного банку.

МВФ також очікує на зміну принципу фінансування лікарень в Україні. Має бути розроблено законопроект щодо переходу від "фінансування кількості лікарняних ліжок" до фінансування на основі надання медичних послуг.

"Питання, чи отримає Україна другий транш кредиту МВФ, залежатиме від виконання всіх цих структурних маяків", - підcумувала міністр фінансів.

Зараз ви читаєте новину «Яресько розповіла, за яких умов Україна отримає другий транш МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути