середа, 22 квітня 2015 17:55

Антимонопольний комітет України візьметься за "Газпром"

Антимонопольний комітет України візьметься за "Газпром"
Фото: business.ua

Кабінет міністрів України звертається до Антимонопольного комітету України (АМКУ) з тим, щоб він почав розслідування відносно ВАТ "Газпром", що діє на неконкурентних засадах. Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба уряду.

"Уряд України звертається до Антимонопольного комітету почати антимонопольне розслідування проти російської компанії "Газпром", яка діє на дискримінаційних, фактично на неконкурентних умовах і завдає шкоди українській економіці", - повідомив прем'єр.

Нагадаємо, що сьогодні Антимонопольний регулятор Європейського Союзу висунув повідомлення про претензії російському газовому монополісту ВАТ "Газпром". За зловживання своєю домінантною позицією на східноєвропейському ринку "Газпром" може сплатити штраф, що становитиме 10% від доходів компанії за рік. Якщо відштовхуватися від даних компанії за 2013 рік, сума штрафу може сягнути 9,3 млрд євро.

Зараз ви читаєте новину «Антимонопольний комітет України візьметься за "Газпром"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути