четвер, 27 вересня 2012 09:17

Ан-70 більше не вироблятимуть в Україні

Ан-70 більше не вироблятимуть в Україні
Ан-70 здатний розвивати швидкість до 780 км/год. Фото: alternathistory.org.ua

Серійне виробництва військово-транспортного літака Ан-70 здійснюватиметься на Казанському авіавиробничому об'єднанні (КАПО) ім. Горбунова.

Про це повідомив віце-президент ДП "Антонов" Олександр Ківа, пише "Комерсант-Україна" в матеріалі "Ан-70 міняє точку зборки".

Зараз виробництвом цих машин займається "Антонов".

"Але існування двох ліній складання призводить до дублювання витрат. Ми пропонуємо партнерові зосередити збірку в РФ", - уточнив Ківа.

Очікується, що Україна збереже за собою випуск двигуна, крил і оперення літака, а російське підприємство випускатиме фюзеляж і проводитиме остаточну збірку. Серійний випуск Ан-70 планується почати в 2014-2015 році.

Українські та російські підприємства вже затвердили схему кооперації та "підписали графік передачі документації для освоєння серійного виробництва", йдеться в повідомленні КАПО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк збільшив золотий запас майже на чверть

За словами генерального конструктора "Антонова" Дмитра Ківи, Росія вже виконала всі фінансові зобов'язання за проектом ($80,9 млн) а Україна - половину (загальна сума - $60 млн).

Ан-70 здатний розвивати швидкість до 780 км/год, здійснювати польоти на відстань до 7,8 тис. км і сідати на грунтові злітно-посадочні смуги довжиною 600-800 м. Літак укороченого зльоту і посадки здатний перевозити до 300 десантників або 47 т вантажів. Вартість Ан-70 - $67 млн.

Зараз ви читаєте новину «Ан-70 більше не вироблятимуть в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути