понеділок, 15 лютого 2016 19:39

18 мереж супермаркетів, оштрафовані за змову, нічого не сплатили

18 мереж супермаркетів, оштрафовані за змову, нічого не сплатили

У Антимонопольному комітеті заявляють, що 18 учасників картельної змови продуктових мереж не усунули виявлених 9 місяців тому порушень. Тільки мережа "Еко" частково виконала вимоги АМКУ - сплатила штраф і пеню. Про це пишуть "Українські Новини".

"Ашан Україна Гіпермаркет", "Метро Кеш енд Керрі Україна", "БІЛЛА-Україна", "Фоззі-Фуд", "Фора", "Новус Україна", "Фуршет", "Фуршет- центр", "Фудмаркет", " АТБ-маркет ", а також "АСНільсен Юкрейн" не згодні з рішенням антимонопольного комітету і подали заяви до суду про визнання його недійсним. Більшість заяв прийнято судом до розгляду, порушено провадження у справі.

Деяким мережам вдалося виграти суд, але антимонопольний комітет подав апеляцію.

"Ікс Рітейл груп Україна", "Край-2", "Адвентіс", "Фуд Центр", "Траверс Маркет", "СПАР-Центр", "Мепромаг" в судовому порядку рішення комітету не заперечували. Комітет звернувся до господарчих судів з відповідними позовами про стягнення штрафів.

Нагадаємо, 29 квітня 2015 року Антимонопольний комітет оштрафував торгові мережі в рамках картельної змови на 203,6 млн грн. через синхронне підвищення цін на продукти. Комітет зобов'язав учасників картелю припинити порушення законодавства щодо договорів з постачальниками і підходів до ціноутворення для своїх споживачів.

Зараз ви читаєте новину «18 мереж супермаркетів, оштрафовані за змову, нічого не сплатили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути