пʼятниця, 12 вересня 2014 04:42

Через санкції ЄС 12 вересня може стати чорним днем майже для всіх росіян - ЗМІ

Через санкції ЄС 12 вересня може стати чорним днем майже для всіх росіян - ЗМІ

12 вересня стане чорним днем майже для всіх росіян - з'явилися перші подробиці за списком нових санкцій Євросоюзу, пише nr2.com.ua.

У повідомленні Ради Європи сказано, що після введення санкцій проти Росії фізичним та юридичним особам забороняється надавати кредити Ощадбанку, Зовнішекономбанку, ВТБ, Газпромбанку, Россельхозбанку. Також європейці не можуть купувати і продавати цінні папери цих банків з терміном обігу більше 30 днів (попередній заборона стосувалася паперів зі строком більше 90 днів). Негативний ефект від цієї заборони, за прогнозами більшості експертів, може торкнутися всіх тих росіян, які кредитуються в російських банках, в т.ч. мають іпотечні кредити. Найближчим часом може відбутися різке зростання процентних ставок за кредитами і відповідно - хвиля банкрутств юридичних осіб за неможливість виконання кредитних зобов'язань і втрата кредитного житла з різким погіршенням якості життя фізичних осіб.

Заборона на розміщення боргових паперів поширюється на три оборонних підприємства і три нафтових компанії, які поки не названі. Але за даними Reuters, цими підприємствами цілком можуть бути - "Оборонпром", Об'єднана авіабудівна корпорація і "Уралвагонзавод", "Роснефть", "Газпром нафта" і "Транснефть".

Європейські компанії не будуть працювати з арктичним, глибоководним і сланцевим нафтових проектів РФ. Мова йде про бурінні і випробуванні свердловин (раніше санкції були введені лише щодо обмеженого переліку товарів, пов'язаних з цими секторами економіки). Вводиться заборона на поставку продукції подвійного призначення дев'яти російським компаніям, які працюють одночасно і в цивільному, і у військовому секторах.

Також Євросоюз доповнить "чорний список" осіб, яким буде заборонений в'їзд в ЄС і активи яких перебувають в юрисдикції Євросоюзу, будуть заморожені. Попередньо відомо, що в список потрапили 24 людини - ті, яких ЄС вважає причетними до дій проти територіальної цілісності України. Мова йде про представників терористичних "ДНР" і "ЛНР", керівництві Криму, російських посадових осіб, відповідальних за прийняття рішень, і олігархів. Нові санкції Євросоюзу щодо Росії будуть діяти до кінця липня 2015 року, повідомляють російські ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Через санкції ЄС 12 вересня може стати чорним днем майже для всіх росіян - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути