середа, 11 вересня 2013 15:57

ФДМ знову виставив на продаж "екологічну бомбу", якої не може позбутися 15 років

ФДМ знову виставив на продаж "екологічну бомбу", якої не може позбутися 15 років
Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал" знову намагаються продати. Фото: maydan.drohobych.net

Фонд державного майна (ФДМ) оголосив конкурс з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону з продажу 93,52% акцій ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал".

Про це повідомила прес-служба фонду.

Стартова ціна пакета становить 55,8 млн грн. Конкурс відбудеться 2 жовтня об 11:00 в приміщенні ФДМУ. Заявки приймаються до 18:00 24 вересня 2013 року.

Серед зобов'язань інвестора - відновлення основного виробництва (видобуток калійної руди, виробництво міндобрив) і розвиток підприємства, погашення простроченої кредиторської заборгованості та заборгованості по заробітній платі, а також поетапне підвищення заробітної плати, реалізація інвестиційного проекту по відновленню роботи рудника і створення збагачувального комплексу з застосуванням сучасних технологій, будівництво спелеобольницы в підземних виробках підприємства, переозброєння і модернізація виробництва.

"Полімінерал" спеціалізується на видобутку мінеральної сировини для хімічної промисловості та виробництва мінеральних добрив (каїніт).

Належить до екологічно небезпечних об'єктів Львівської області. За опублікованими в інтернеті даними, у Стебнику на "Полімінерал" у хвостосховищі накопичено 11,2 млн куб. м відходів.

ФДМ робив спроби продати підприємство з 1998 року.

Зараз ви читаєте новину «ФДМ знову виставив на продаж "екологічну бомбу", якої не може позбутися 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути