вівторок, 30 серпня 2016 22:11

Зниклими без безвісти вважають 498 осіб - Ірина Геращенко

Зниклими без безвісти вважають 498 осіб - Ірина Геращенко

У списку зниклих безвісти нині 498 осіб. З них 347 - цивільні, серед них є волонтери, медики, інші - військові та добровольці.

Про це повідомила представник гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з врегулювання кризи на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Зустрілася з віце-президентом Міжнародного Комітету Червоного Хреста Крістін Беерлі та її колегами, і під час зустрічі обговорили питання активізації взаємодії щодо пошуку зниклих безвісти. В списку зниклих безвісти, яким ми користуємося в роботі мінської групи, на сьогодні 498 осіб, з них 347- цивільні, серед них є волонтери, медики. Інші - військові, добровольці, деякі з них зникли ще 2 роки тому, в тому числі після Іловайської трагедії", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штаб АТО опублікував фото наслідків обстрілу Красногорівки

За її словами, процес пошуку зниклих безвісти і звільнення заручників можна активізувати, якщо до цього підключиться МКЧХ.

"Я поділяю позицію щодо посилення захисту родин заручників і зниклих безвісти. Ми готові співпрацювати з міжнародними організаціями задля вдосконалення законодавства. Всі ці теми обговорили з пані Беерлі", - додала Геращенко.

Нагадаємо, cьогодні з півночі і протягом дня в зоні АТО бойовики 33 рази обстріли позицій української армії.

Зараз ви читаєте новину «Зниклими без безвісти вважають 498 осіб - Ірина Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути