середа, 28 грудня 2016 22:30

У зоні АТО буде українське телебачення

У зоні АТО буде українське телебачення

2017 року Україна завершить монтаж передавальних центрів на лінії розмежування з терористами. Це забезпечить український телесигнал на всій окупованій території Донбасу.

Про це повідомляє ZIK.

"У Криму й на Донбасі різні ситуації. У Криму не можуть заблокувати український телесигнал через банальний брак електроенергії. Тому там простіше транслювати наші передачі. І наступного року запрацюють проекти, які зможуть передавати телесигнал на Сімферополь. На території розмежування на сході України є одна вишка на горі Карачун, сигнал якої сягає аж до Горлівки. Ще дві вишки – біля Покровська і Бахмута – забезпечать телесигнал по всій лінії зіткнення", - каже заступник міністра інформаційної політики України Артем Біденко.

Також він зазначив, що, на відміну від Криму, на окупованій території Донбасу вздовж лінії розмежування Росія зосередила потужні комплекси для блокування українського телесигналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нарешті перестанемо показувати Баскова і Кобзона

На думку Біденка, основна мета цього проекту - забезпечити сигнал на своїй території для того, щоб жителі передавали рідним і друзям правду про те, що відбувається в Україні.

В одному з міст Донецької області встановили обладнання для глушіння телесигналів з окупованої території (із найбільшої в регіоні телевежі в Донецьку). Усього на таке обладнання потрібно до 20 млн грн.
Зараз ви читаєте новину «У зоні АТО буде українське телебачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути