четвер, 02 червня 2016 08:22

У зоні АТО загострення: диверсанти лізуть у тил українських військ

У зоні АТО загострення: диверсанти лізуть у тил українських військ
Фото: uapress.info

На Донбасі погіршилася ситуація. Російсько-терористичні війська впродовж доби 51 раз відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів.

Про це розповів речник штабу АТО Сергій Жмурко.

"Найбільше зафіксовано випадків застосування зброї по наших підрозділах на Маріупольському напрямку - 35. Напруженою ситуація була в районі Водяного, Гнутового, Талаківки та Широкиного. Тут позиції були обстріляні зі стрілецької зброї, гранатометів різних видів, великокаліберних кулеметів. Із зенітної установки ЗУ-23 бойовики обстрілювали наші позиції під Новотроїцьким.

У районі Авдіївки військові були обстріляні зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів. Також ворог застосував по захисниках Авдіївки міномети калібру 82 мм. У районі Новоселівки-2 по українських військових стріляли з зазаборонених Мінськими угодами мінометів 120 мм - ворог випустив 23 міни.

На Світлодарській дузі бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів, БМП, кулеметів великого калібру.

Активізувалися диверсійно-розвідувальні групи ворога. У районі Мар'їнки та Троїцького спостережні групи виявили ДРГ ворога в кількості близько 10 осіб. Вони намагалися проникнути в тил українських бійців з метою здійснення диверсійних та терористичних актів. Наміри сепаратистів були зірвані. По них відкрили вогонь на ураження", - розповів Жмурко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку обстріляли дитсадок - ОБСЄ

Як повідомлялося, ватажок ДНР Олександр Захарченко збирає підписи до міжнародних організацій проти АТО.

Зараз ви читаєте новину «У зоні АТО загострення: диверсанти лізуть у тил українських військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути