середа, 14 грудня 2016 10:21

У лавах ДНР масове дезертирство та нестача людей

У лавах ДНР масове дезертирство та нестача людей

Бойовики масово покидають лави незаконного терористичного формування. "У 9-му окремому штурмовому мотострілковому полку морської піхоти від першої партії призову, проведеного в ДНР восени 2016 року, залишилися служити тільки 15% військовослужбовців". Про це повідомив у Facebook Дмитро Тимчук.

Невеликий відсоток складав рапорти на звільнення. У більшості з них вилучають особисте майно для потреб республіки. А бойовики- дезертири внесені в окремий список і перебувають у розшуку.

Крім того, серед особового складу 1-го АК ДНР і 2-го АК ЛНР зростає невдоволення порядком. Бо за дисциплінарні порушення командування позбавляє бойовиків частини зарплати. Штрафи залишаються в частині. Потім ці гроші згідно з правилами розподіляються тільки між командуванням, яке представлене кадровими військовослужбовцями ЗС РФ. За цією схемою рядові бойовики і російські найманці, які отримують у середньому близько 10 тисяч рублів на місяць (без "бойових"), оплачують за свій рахунок неофіційні премії своїм командирам. Такий підхід суттєво стимулює російських офіцерів, командувачів підрозділами, накладати на підлеглих стягнення і з найменшого приводу, і без нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійців АТО криють важкою артилерією

"У підрозділах 6-го окремого механізованого козачого полку ім. Платова гостра нестача живої сили. З метою доукомплектування підрозділів начальник штабу "козачого полку" їхній командир звернувся до керівників т. зв. козацьких формувань у тилу ЛНР із проханням відрядження до підрозділів на передову "козаків", які бажають заробити на виплати "бойових",- йдеться у повідомленні.

Унаслідок масової відмови служити в армії ДНР так званий 9-й полк бойовиків поплатився ротою найманців. Учасники 9-го полку воюють проти української армії поблизу Маріуполя.

Зараз ви читаєте новину «У лавах ДНР масове дезертирство та нестача людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути