субота, 19 квітня 2014 18:07

У центрі Донецька на двох териконах встановили прапори України
1

У Донецьку група українських патріотів прикрасила два найбільші терикони в центрі міста державними прапорами. Одне з полотен стандартного розміру, а друге має ширину 4 метри.

"Перед підйомом ми вивчили терикони і знайшли провідника, тому що один з них був "живий" - треба знати як підніматися, щоб не провалитися до ями. А другий терикон був з сипкою поверхнею, по якій було досить важко підійматися. Ще заважав вітер. Коли підійнялися, почалася пилова "буря". Для прапорів ми змайстрували спеціальні опори. Настрій у нас був піднесеним. Ми сподіваємося, що наша акція підніме настрій і іншим донеччанам, які зараз пригнічені тим, що відбувається. Фактично сталося захоплення регіону групкою проросійських громадян та іноземцями. Людей таких, що підтримують "Донецьку республіку" в Донецьку зараз меншість, але чомусь саме вони зараз вирішують яким буде майбутнє нашого регіону", - говорить автор ідеї Микола.

"Дуже хочеться бачити більше національних кольорів в Донецьку. Ми взяли цю висоту і розраховуємо, що Донецьк візьме свою висоту - тобто, залишиться з Україною, а не з небезпечними суб'єктами, які захопили Донецьку облдержадміністрацію і проголосили себе новою владою. Ми в Росію не хочемо. Туди хоче частина представників місцевої влади, при потуранні якої в нашому місті розквітає сепаратизм", - говорить Ірина, учасниця акції.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Донецька на двох териконах встановили прапори України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути