субота, 19 квітня 2014 05:14

Тарута розповів, як мешканці Донбаса шоковані діями диверсантів і не хочуть війни

Тарута розповів, як мешканці Донбаса шоковані діями диверсантів і не хочуть війни
Сергій Тарута. Фото: www.unian.net

Останні події у Донецькій області за своїм трагізмом поступаються хіба що наслідкам Другої світової війни у цьому регіоні.

Таку думку в ефірі "Голосу Америки" висловив голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута.

"Те, що відбувається останнього тижня – це, звичайно, найбільш сумне, що було в історії Донбасу після другої Світової війни. Це шок для всіх: з'явились озброєні люди у військовій формі, які захоплюють приміщення, закликають та примушують мерів міст писати заяви про звільнення", - поскаржився Тарута.

За його словами, це негативно впливає на життя Донецької області.

"Шоком є й те, що серед цих озброєних людей, які нападають з останніми зразками зброї, є представники з Росії. Вони навіть не приховують цього: вони так і представлялись меру міста Слов'янська", - додав донецький губернатор.

Разом з тим, чиновник зауважив, що проросійських протестувальників на площі біля Донецької ОДА стає все менше і менше.

"Бо вони розуміють, що основною агресивною частиною керує не ідея покращення життя, а бажання  внести хаос у життя нашого регіону та сходу України в цілому. Саме вони перебувають у будівлі Донецької обласної державної адміністрації і, за даними правоохоронців, мають багато зброї", - уточнив Тарута.

Чиновник наголосив, що населення Донбасу не хоче ніяких військових.

"Взагалі танки – це небажаний сценарій, і я проти нього. Але виходить, що інших аргументів немає. Коли нападають на військові частини, які мають дбати про національну безпеку, я думаю, що в жодній країні світу не дозволили б нападати на військових. Тому, в цьому випадку, інколи бездіяльність військових може провокувати подальші масштабні неподобства", - резюмував Тарута.

Зараз ви читаєте новину «Тарута розповів, як мешканці Донбаса шоковані діями диверсантів і не хочуть війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути