четвер, 15 жовтня 2015 23:19

РФ створює в Донецьку центр для вербування бойовиків у Сирію - розвідка

РФ створює в Донецьку центр для вербування бойовиків у Сирію - розвідка
twitter.com

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило про намір Росії вербувати на території Донецька бойовиків для участі у сирійському конфлікті.

Про це заявили у прес-центрі управління.

"Командування ЗС РФ вживає заходів з вербування осіб для служби за контрактом в Сирії з використанням рекрутингових центрів на території Росії. Крім того, прийнято рішення створити подібний центр в окупованому Донецьку із завданням підбору та підготовки найманців, які мають досвід бойових дій, для направлення в Сирію", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що упродовж 14 жовтня російська авіація здійснила 41 виліт та завдала ударів по 40 об'єктах на території Сирії (провінції Алеппо, Дейр Ез-Зор, Ідліб, Латакія та Хама).

"Командування ЗС РФ продовжує заходи з нарощування російського контингенту і забезпечення військової присутності на території Сирії", - додали у прес-центрі.

Нагадаємо, Російська операція в Сирії почалася 30 вересня. З тих пір міноборони відзвітувало про сотні ударів ВПС і ВМФ по території Сирії. Військові стверджують, що удари завдаються по об'єктах "Ісламської держави".

При цьому західні лідери неодноразово заявляли, що Росії бомбить сирійську опозицію: супротивників президента Башара Асада.

Зараз ви читаєте новину «РФ створює в Донецьку центр для вербування бойовиків у Сирію - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути