четвер, 27 серпня 2015 19:11

З'явився ще один доказ присутності на Донбасі бурятських танкістів
6

Фото: https://informnapalm.org

Нове розслідування розкриває деякі деталі участі 5-й Танкової бригади ЗС РФ у війні на Донбасі.

Про це повідомляє Informnapalm.org.

Нагадаємо, що 2 березня 2015 російське видання "Новая Газета" опублікувала інтерв'ю з російським танкістом Доржі Батомункуєвим, який разом зі своїм батальйоном був відряджений на Донбас.

Інформація по перекиданню підрозділів 5-ї танкової бригади (в / ч 46108, Улан-Уде, ст. Дивизионная) Центрального військового округу ЗС РФ в Ростовську область і їх участь у бойових діях на Донбасі, вперше була озвучена ресурсом InformNapalm ще в листопаді 2014 року - січні 2015 року, задовго до публікації інтерв'ю російського танкіста.

"Поверненням до даної теми послужила фотографія виявлена ​​нами на порталі "lostarmor", що дозволило нам зв'язати одне з іншим і довести приналежність знищених в Україні танків до 5-ї російської танковій бригаді", - зазначають автори розслідування.

Зокрема, у вищезгаданому інтерв'ю танкіста Доржі зазначається:

- У мене танк був дуже хороший. Не просто 72, а танк 72б. А бешка виключається тим, що є приціл 1К13.

- Але комбату не пощастило. При виконанні каруселі, коли стріляєш з танка ...

- Танк дуже примхлива машина, буває, що постріл затяжний. Ти начебто стрельнув, а він не стрельнув ні чорта. Просто не стріляє танк, тупо не стріляє і все.

- Перший танк вистрілив - бах, другий, третій танк - затримка. А їх довблять укропи. І все. Комбат застрибнув у свій танк, поїхав - один танк він знищив, другий його знищив".

Виходячи з розповіді Доржі, була проведена робота з пошуку двох знищених російських танків танка Т-72Б з прицілом "1K13" в районі Дебальцевській дуги. Фотографії танків, що цікавлять нас були виявлені на порталі "lostarmor" по посиланнях http://lostarmour.info/armour/item.php?id=4628 іhttp: //lostarmour.info/armour/item.php? Id = 4 629.

Судячи з одної з фотографій, це танк Т-72БМ (Т-72Б зразка 1989 року) з характерними відмінними рисами - нічний приціл "1K13"; динамічний захист "Контакт-V"; відсутність т.зв. датчик вітру "ДВІ-БС".

Те що знищені танки ідентифіковані, як бойові машини з 5-ї тбр про які у своєму інтерв'ю говорив Доржі Батомункуев, вказує ряд факторів:

- На представлених фото і в інтерв'ю фігурують танки Т-72Б зразка 1989р. з нічним прицілом "1К13" (який в різних джерелах часто згадується як Т-72БМ);

- Танки знищені біля селища Логвинове (ключовий н / п в боях за Дебальцеве), також збігається час їх знищення;

- На фотографіях фігурують два знищених танка, про що і йдеться в інтерв'ю, друга підбита машина - танк командира батальйону (танки спалені, люки відкриті, вежі на місці).

За наявною інформацією, танки Т-72Б зразка 1989 року стоять на озброєнні п'ятий окремої танкової бригади. У підтвердженні цього наводимо кілька фотографій взятих з фотоальбому групи 5-й ОТБр (група https://vk.com/club25820264, архів на групу https://archive.is/q51sI. Фотоальбом групи https://vk.com/album -25820264_131815522, архів на фотоальбом групи https://archive.is/GJWC7).

Зараз ви читаєте новину «З'явився ще один доказ присутності на Донбасі бурятських танкістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути