понеділок, 20 червня 2016 11:28

На Донбасі росте народний спротив проти сепаратистів

На Донбасі росте народний спротив проти сепаратистів
Фото: censor.net.ua

Два тижні поспіль російські окупанти гатять з густонаселених районів міста Горлівка по позиціях сил АТО, а одного дня навіть розгорнули важку артилерію неподалік від передової патрульної бази ОБСЄ. Бойовики використали спостерігачів ОБСЄ для "живого щита". Про це повідомив Віталій Іванов, прес-офіцер штабу АТО

Українські військові не ведуть вогонь по районах, в яких проживає цивільне населення.

"Кілька діб тому, місцеві жителі Калинівського району в тимчасово окупованій Горлівці здійснили профілактичну бесіду з бойовиками. В результаті три бойовики отримали важкі травми, зазначили у прес-центрі. - Натомість місцеві жителі селища Південний (Стара колонія) міста Докучаєвськ Донецької області після невдалого обговорення на місцевому рівні, підготували та направили на адресу голови, так званої, "ДНР" Захарченка відкритого листа. Де ультимативно вимагали припинити практику облаштування своїх артилерійських позицій для обстрілів сил АТО в житлових кварталах мікрорайону".

Читайте також: Жебрівський розповів, як звільнити Донбас

Дуже розлюилося місцеве населення, коли бойовики почали вести вогонь з території сільськогосподарського призначення, засіяної зерновими культурами. Зіпсовані важкою технікою та вогнем у відповідь поля вже не дадуть очікуваного врожаю.

Тенденція до зародження на тимчасово окупованих територій народного спротиву незаконним збройним формуванням набирає чималих обертів.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі росте народний спротив проти сепаратистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути