субота, 13 лютого 2016 16:35

ДНР ніколи не піде в наступ. Усі п'ють по-чорному, можуть залишити позиції і піти за самогоном, - російський бойовик

ДНР ніколи не піде в наступ. Усі п'ють по-чорному, можуть залишити позиції і піти за самогоном, - російський бойовик

Російський доброволець Антон Раєвський, який воював у Донбасі на боці бойовиків ДНР, повернувся в кінці минулого року додому в Орел, повідомляє сайт Четверта влада. Чоловік розчарувався в "народних республіках", і розказав, що війни за ідею більше немає, що в арміях ДНР і ЛНР процвітають пияцтво і наркоманія.

"7 мотострілкова бригада де я служив, підкорялася спочатку ДНР, а потім після реорганізації була перепідпорядкована народній міліції ЛНР, але територіально знаходиться на території ДНР і тримає позиції поряд з бригадою "Пятнашка" під Дебальцевим. Хаос твориться як у нас, так і в "Пятнашці", і в 3 мотострілковій бригаді. Усі п'ють по-чорному, навіть на позиціях, обкурюються. Можуть залишити позиції і піти за самогоном. Але служити більше нікому. Якщо когось звільнити, на їх місце прийдуть такі ж, тільки їх ще доведеться заново учити", - говорить він.

"Потік пасіонаріїв, російських націоналістів, нацболів звичайно знизився. Повноцінних підрозділів більше немає", - розповідає він з кого складається армія, що воює на Донбасі.

"Щодо звичайних обивателів, які поїхали в Донбас, наслухавшись пропаганди, такий контингент теж охолов. Навіть жителі Донбасу, хоча там розруха і жахлива убогість, і ті не йдуть служити в армію. Якщо там у людей є варіанти поїхати в Україну до родичів, або на заробітки до Росії, вони відразу погоджуються. По суті воювати нікому. У армію ЛДНР зараз йдуть раніше судимі, яких нікуди не приймуть на роботу, люди асоціальні, алкоголіки і наркомани. І навіть після цього особовий склад не укомплектований. Бракує людей".

За його словами, якщо ВСУ підуть в наступ на тій ділянці фронту, яку він обороняв, її візьмуть за лічені години.

"Половина розбіжиться відразу, 20% не зрозуміють, що сталося".

Чоловік розповів, що багато хто йде в армію, щоб заробити, щоб поставити на командирські посади своїх родичів.

"Рядовий отримує 15 тисяч рублів ( 5 тис. грн) , сержант - близько 20 тисяч, прапорщик - 24 тисячі рублів. Я був командиром взводу, отримував 31 500 рублів. Це скажені гроші для Донбасу. Мені пропонували навіть будинок купити за цю суму".

Антон поїхав додому, тому що не хоче помирати безглуздо.

"Ідея Новоросії похерена повністю. Немає наступу і не буде. Армія ДНР ніколи не піде в наступ. Вони просто тупо не готові нікуди йти. Армія деморалізована. Росте негативне ставлення до росіян. Війна багатьох вже задовбала. Буває, йдеш по місту, підійдеш до бабки купити сигарет, а вона запитує: "Коли війна закінчиться? Нам вже все одно: Україна або Росія". Люди просто хочуть мирно жити.

Що стосується нинішніх військовослужбовців, то для них війна - єдина можливість заробити. Де усі вони були в 2014-му? Сиділи, бухали. А зараз повалили в армію за грошима. Їм звичайно подобається позиційна війна. Вона їм вигідна", - підкреслив Раєвський.

Нагадаємо, журналістам показали наслідки "руського миру" на Донбасі

Зараз ви читаєте новину «ДНР ніколи не піде в наступ. Усі п'ють по-чорному, можуть залишити позиції і піти за самогоном, - російський бойовик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути