четвер, 19 січня 2017 12:24

Жадан поставив Медведчука на місце, назвавши його кума Гітлером

Жадан поставив Медведчука на місце, назвавши його кума Гітлером
Сергій Жадан

Письменник Сергій Жадан порівняв президента Росії Володимира Путіна з Адольфом Гітлером. Зробив він це у відповідь на публікацію кума очільника Кремля Віктора Медведчука.

7 січня в телеефірі Жадан розповів, що завершує роботу над новим романом про війну. Додав, що в українській літературі з'явився цілий пласт текстів, присвячених Майдану і війні. Але, мовляв, "поки що не з'явився у нас український Ремарк, Гемінґвей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці вважають Жадана "сексуальним і жорстким"

Медведчук на своїй сторінці зазначив, що навіть якби вони з'явилися, то були б відштовхнуті сучасною українською літературою й видавцями через "патріотичний угар".

У відповідь Жадан написав, що війна, можливо, не дала Україні свого Гемінґвея, а ось Гітлера для Росії – без сумніву:

"Пане Медведчук, цілком можливо, що ця війна не дала (поки що) Україні свого Гемінґвея, але вона напевне дала Росії свого Гітлера. Можливо, в нього за вікном нині 1939-й, можливо, 1940-й, цілком можливо навіть, що він готується до свого 1941-го. Але річ у тім, що історія кожного Гітлера так чи інакше завершується 1945-м. Це вам будь-який Гемінґвей скаже. Так і передайте своєму куму".

Раніше Жадан прокоментував слова міністра культури Євгена Нищука про відсутність генетики на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Жадан поставив Медведчука на місце, назвавши його кума Гітлером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі