Ексклюзиви
четвер, 11 квітня 2013 13:13

Забужко й Кокотюха хазяйнуватимуть на кухні: у Києві стартує книжковий "Медвін" та фестиваль фантастики

Забужко й Кокотюха хазяйнуватимуть на кухні: у Києві стартує книжковий "Медвін" та фестиваль фантастики
Фото: vsiknygy.net.ua

Сьогодні відкриття весняного книжкового ярмарку "МЕДВІН" та фестивалю наукової фантастики "Єврокон-2013".

Україна приймає "Єврокон" удруге, раніше фантасти приїжджали до Києва 2006-го. Спеціальний гість фестивалю – британець Крістофер Пріст, лауреат низки міжнародних премій, чий роман "Престиж" екранізував 2007-го режисер "Бетмена" Крістофер Нолан. Окрім того, приїдуть автори фентезі Вадим Панов із Росії та Ольга Громико з Білорусі. Всього організатори анонсують учасників із 24 країн Європи та Сполучених Штатів.

Фестиваль фантастики крім цікавих гостей підготував низку інших подій. Розкажуть про українську демонологію, спецефекти в ранній кінофантастиці, говоритимуть про фантастику в Бельгії, Німеччині, Угорщині, Ірландії та інших країнах.

За результатом виставки нагороджуватимуть кращого письменника, художника, перекладача, видавця, дебютанта, драматичну постановку, веб-сайт, а також журнал, присвячений фантастиці. До того ж, на "Євроконі-2013" вручать 5 спеціальних премій українським письменникам, а також почесний приз автору "химерних романів" Валерію Шевчуку.

Окрім презентації книг, журналів, веб-видань, будуть численні автограф-сесії з письменниками та поетами. Традиційно працюватиме "Мистецька кухня". Сьогодні на ній хазяйнуватимуть Соломія Вітвіцька та Андрій Кокотюха, а в наступні дні - Оксана Забужко, Антон Кушнір, Дара Корній, Наталка Доляк, Іван Андрусяк.

Уперше на МЕДВІНі пройде Фестиваль книжкової реклами "Клепка". В п'ятницю, 12 квітня, відбудеться показ та обговорення роликів. Для прикладу, так виглядає буктрейлер до книги Юрія Андруховича "Лексикон інтимних міст" одного з учасників фестивалю:

У рамках ярмарку відвідувачам пропонують багато корисних безкоштовних майстер-класів: з кераміки, писанкарства, великодних листівок, миловаріння, ляльки-мотанки та безлічі інших.

Детальний, погодинний розклад фестивалю та книжкової ярмарку можна подивитися на сайті організаторів.

"Єврокон-2013" та виставка-ярмарок "МЕДВІН: Книжковий світ" проходять у КиївЕкспоПлазі (вул. Салютна, 2-Б). Триватиме подія до 13 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Забужко й Кокотюха хазяйнуватимуть на кухні: у Києві стартує книжковий "Медвін" та фестиваль фантастики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі