середа, 18 липня 2012 20:07

За сімейний відпочинок у Криму платять 5,6 тис. грн, а за кордоном - €1 тис. - експерт

За сімейний відпочинок у Криму платять 5,6 тис. грн, а за кордоном - €1 тис. - експерт
Мінімальна вартість проживання у пансіонаті біля моря коштує від 270 грн із людини за добу без харчування і 330 грн з харчуванням. Фото: maptour.com.ua

У порівнянні з минулим роком туристичний потік із України збільшився на 10%, а показники по внутрішньому туризму зросли на 15%.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла заступник директора з туризму туроператора "Пан Укрейн" Ольга Юденко.

"За нашими даними, 65% продажів припадає на Туреччину, Крим, ОАЕ і Таїланд. Серед дорожчих напрямків українці вибирають Іспанію, Італію, Францію, Португалію, Мексику. На ці країни припадає 20% проданих путівок. У сегменті екзотики лідирують Мальдіви, Маврикій, Балі, В'єтнам і Шрі-Ланка - 15% турів. Цьогоріч ми відкрили два нові направлення на Персидській затоці - Королівство Бахрейн і Катар", - зазначила представниця туроператора.

Вона також відзначила різке зростання турпотоку до Грузії. У порівнянні з минулим роком він збільшився у п'ять разів. Цьому сприяє безвізовий режим, розвиток інфраструктури й активна популяризація країни. До того ж, українців приймають у Грузії дуже добре.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туристи замість Криму їдуть на Азовське море

"Серед видів відпочинку популярнішими стають піші й велопоходи, пірнання. Популярні паломницькі поїздки до Ізраїлю, Туреччини, Грузії.
В Україні зростає попит на подієвий і гурман-туризм. Львів'яни успішно заробляють на історичних заходах, фестивалях сиру, вина, кави і шоколаду. У Криму і Західній Україні користуються популярністю екскурсії на винзаводи", - наголосила Юденко.

За її словами, на закордонну поїздку на двох українці в середньому платять 1000-1500 євро за тиждень, мінімальна сума туру - 550 євро. На відпочинок у пансіонаті з дворазовим харчуванням на південному березі Криму сім'я з двома дітьми за тиждень витрачає 5600 гривень. Мінімальна вартість проживання у пансіонаті біля моря коштує від 270 гривень із людини за добу без харчування і 330 гривень з харчуванням. Дитина до 5 років часто може відпочивати з батьками безкоштовно.

"Дешевше обійдеться відпочинок на Західній Україні. Проживання у пансіонаті в Яремче вартує від 80 гривень із людини. А з триразовим харчування на добу обійдеться в 150 гривень. Готель у Буковелі, власне, порадує літніми цінами - 126 гривень на добу з людини", - зазначила експерт.

Зараз ви читаєте новину «За сімейний відпочинок у Криму платять 5,6 тис. грн, а за кордоном - €1 тис. - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути