понеділок, 29 квітня 2013 09:35

Юрій Андрухович напише нові вірші для "Karbido"

Автор: Фото: Ольга Каменєва
 

Поет Юрій Андрухович, який уже вісім років співпрацює з польським гуртом Карбідо і випустив з ними альбоми "Самогон" (Польща 2006, Україна 2008) та "Цинамон (з додатком Індії)" обіцяї написати нові вірші для наступного спільного альбома.

Письменник згадує, що зарікався писати вірші після 30-ти, однак не може стримати свого слова собі, бо рука свербить.

"Якщо починати вірш знаючи, чим він закінчиться, я боюся, що нічого не відбудеться у вірші між початком і закінченням. Бо насправді щось мусить відбуватися. Писання віршів не можна собі зорганізувати. Не можна запланувати наступний тиждень, щоб ні на що не відволікатися. Щоб з понеділка до понеділка писати вірші".

Тим не менше, письменник обіцяє для нового спільного альбому з Карбідо написати нові вірші, попри те, що це ірраціональний процес.

"Це може будь-якої хвилини трапитися зі мною. Але якщо не вірші повноцінні, то мені хотілося б писати тексти для пісень. Хоч я тривалий час зневажав творчість поетів-піснярів. Але мені настільки важлива співпраця з музикантами, зокрема з Карбідо. Для нового альбому треба писати нові тексти, а не використовувати те, що було раніше. Четвертий альбом, можливо, буде створюватися на нових текстах. Це якраз те, що можна запланувати - залежно від того як композиції будуть між собою взаємодіяти. Це, як кажуть, справа техніки, а не інтуїції, осяяння та інших містичних штучок".

Зараз ви читаєте новину «Юрій Андрухович напише нові вірші для "Karbido"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі