середа, 04 червня 2014 18:31

Ввезти товари з материка в Крим тепер дорожче на 50%

Ввезти товари з материка в Крим тепер дорожче на 50%
Фото: tsn.ua

Аналітики підрахували, що порівнюючи з доокупаційним періодом, доставити товари в Крим з материка стало дорожче на 50%. Це результат змін у транспортних схемах, відсутності зворотніх поставок з півострова на материк і вимушеного простою фур на кордоні.
Таку інформацію поширює "Крим.Реаліі".
"Зараз чітко помітні наступні тенденції ринку: всі перевезення з Києва зросли в ціні на 20-40% залежно від напрямку; в ряді випадків наступило повне припинення поставок до Криму і на схід країни; спостерігається дефіцит транспорту", - повідомляє генеральний директор компаніі "ФМ Ложістік Дніпро" Андрій Нестеренко.
У певних випадках постачання продукції у Крим і Схід України не відбувається зовсім. Деякі ритейлери відмовляються надалі займатися цим. Інші переплачують за доставку у 1,5 рази.
З подібними проблемами знайомі у компанії Fozzy Group ("Сільпо").
"Наші витрати на доставку товару колосально виросли не тільки тому, що ціна на паливо зросла майже в два рази, але й тому, що машини інколи знаходяться по 15 годин на кордоні. Буває й таке, що їх взагалі через будь-які причини не пускають до Криму, вони розвертаються і розвантажуються в найближчих магазинах на материку. Звісно, величезна кількість товару списується і пропадає", - констатують у компанії.
До того ж, кримські "Сільпо" мають труднощі з перерахунком виручки на материк. Продавці вирішують проблему різними шляхами. Хтось скорочує асортимент продукції, яка завозиться з материка, а хтось припиняє свою діяльність на півострові. Останній варіант розглядають у Fozzy Group.

Зараз ви читаєте новину «Ввезти товари з материка в Крим тепер дорожче на 50%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути