четвер, 01 жовтня 2015 15:27

Всесвітньо відомий музикант виступить в Києві з українським піаністом

Всесвітньо відомий музикант виступить в Києві з українським піаністом

23 жовтня лідер групи SPACE Дідьє Маруані прилетить до Києва, щоб виступити в концерті українського піаніста Євгена Хмари. Подія відбудеться в "Жовтневому палаці (вул. Інститутська, будинок 1) о 19:00.

Український піаніст-віртуоз Євген Хмара з дитинства був шануавальником групи SPACE і вже в юному віці міг підібрати багато пісень Дідьє Маруані на піаніно. Знайомство майбутнього віртуоза з кумиром і музичним наставником відбулося в 1996 році, під час українських гастролей SPACE. Талант семирічного хлопчика, який безпомилково відтворював пісні SPACE на синтезаторі в гримерці, настільки вразив французького гостя, що Дідьє пообіцяв Жені, якщо той не кине заняття музикою в наступний приїзд SPACE в Україну вони вийдуть на сцену удвох. Легендарний музикант стримав слово – в 2001 році SPACE стали головним хедлайнером фестивалю "Таврійські ігри", під час виступу Дідьє Маруані на сцені акомпанував одинадцятирічний піаніст — Євген Хмара.

Після ще одного спільного виступу з групою SPACE у Палаці Україна, Женя пообіцяв Дідьє: "Коли-небудь я обов'язково запрошу вас виступити в своєму концерті". Рівно через п'ятнадцять років Євген Хмара тримає слово і запрошує глядачів на концерт ZNAMENIE. 

ZNAMENIE – це абсолютно новий підхід до створення сучасного інструментального шоу. У підготовці до концерту задіяно понад 70 осіб. За задумом режисера Германа Неонова музика, хореографія сценографія і світлова тісно переплетуться в одному музично-візуальному поданні. Концерт в Жовтневому палаці стане доказом того, що українська інструментальна музика гідна бути представленою на міжнародній сцені, а також може поєднувати класичне звучання симфонічного оркестру, рок-музику і електронні баси dubstep.

Умовно концерт можна розділити на три відділення: мрія, як знамення, любов, як знамення, страждання, як знамення.

Кожен номер – це повноцінне візуальне шоу, створене з використанням самих яскравих і нестандартних рішень сучасної режисури.

Крім Дідьє Маруані, спеціальними гостями шоу ZNAMENIE стануть український музикант Олег Скрипка і фіналістка шоу Х-Фактор Дарина Ковтун. З Дідьє Маруані Євген Хмара виконає кілька найвідоміших композицій SPACE.

Євген Хмара - український піаніст-віртуоз і композитор, творець унікального музичного формату. Володар Голлівудської премії імпровізаторів. Фіналіст шоу "Україна має талант". У 2013 році презентував альбом симфонічної музики "Казка". Навесні 2015 року відбувся Всеукраїнський тур по шести містах з води Piano vs Dubstep.

Дідьє Маруані - французький музикант, композитор і клавішник, лідер групи Space. Один із зачинателів світової електронної музики і, зокрема, стилю синтіпоп.

Зараз ви читаєте новину «Всесвітньо відомий музикант виступить в Києві з українським піаністом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі